Craniosacral icon

CRANIOSACRAALTHERAPIE EN ENERGIECOACHING

Onze hersenen en ruggenmerg, waar de zenuwen lopen die ons doen bewegen en alle impulsen doorsturen, zijn omgeven door drie vliezen. Tussen deze vliezen stroomt hersenvocht dat deze zenuwcellen beschermt en voedt. De beweging die hierbij plaatsvindt noemen we het craniosacrale ritme. Een craniosacraaltherapeut voelt deze beweging en kan daardoor fouten of storingen in het ritme onderscheiden en terug herstellen aan de hand van een zachte manuele therapie.

Welke klachten kan craniosacraaltherapie verhelpen?

Craniosacraaltherapie helpt bij zowel lichamelijke als psychische klachten, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out en blokkades na een operatie, een ongeluk of emotioneel trauma. Ook wordt de therapie vaak toegepast bij Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie, migraine, rug en nekklachten, astma, reflux, hernia, ontstekingen en spierklachten.

Door de zachte aard van de sessies is deze therapie geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Hoe gaat een craniosacraaltherapiesessie in zijn werk?

Een craniosacrale behandeling begint met een gesprek waarin je aangeeft wat je klachten zijn, hoe lang ze er al zijn en welke behandelingen je eventueel al gevolgd hebt. Na het verkennend gesprek legt de therapeut de handen in verschillende posities op het lichaam. Door de zachte aanrakingen stimuleert de therapeut het lichaam om haar eigen natuurlijk ritme terug te vinden. De opgehoopte spanningen en blokkades worden opgeruimd. Het lichaam komt op eigen kracht terug naar gezondheid en houdt het ook gezond lang na de therapie.

Calendar