Kinesiology icon

APPLIED KINESIOLOGY

Applied kinesiology is een diagnostische methode die gebruikt wordt om het systeem terug in balans te brengen. Aan de hand van een reeks spiertesten gaan we op zoek naar de oorzaak van de symptomen. Deze therapie is ontstaan uit het idee dat onze spieren niet enkel in verbinding staan met specifieke zenuwen, maar ook met bijvoorbeeld onze organen, doorbloeding, het lymfatisch systeem en nog veel meer.

Welke klachten kan applied kinesiology verhelpen?

Aangezien deze methode gebruikt wordt om de oorzaak op te sporen, is ze geschikt voor praktisch elke klacht. Zo kunnen we zo doelgericht mogelijk werken en krijgen we een algemeen beeld van welke organen of systemen uit balans zijn. Achteraf bepalen we de meest geschikte behandeling en bekijken we of er primair gewerkt moet worden op structureel, biochemisch en/of emotioneel vlak.

Hoe gaat een applied-kinesiology-behandeling in zijn werk?

Tijdens een sessie worden de verschillende weefsels uit het zenuwstelsel uitgedaagd. Ze worden bijvoorbeeld gestimuleerd, geïrriteerd of verzacht.

We kijken naar de huishouding in onze cellen: hebben we genoeg ‘brandstof’ om ons energielevel op peil te houden? Ook wordt getest of de spieren geactiveerd en ontspannen zijn wanneer dat moet. Daarnaast bekijken we onze sympatische / parasympatische regulatie: krijgen onze darmen de nodige rust om ons voedsel te verwerken, of zitten we onbewust te veel in stressmodus? Je hormoonhuishouding nemen we ook onder de loep. Uiteindelijk focussen we nog even op het immuunsysteem en bestuderen we of je genoeg bescherming krijgt.

Na dit onderzoek zijn we in staat een duidelijk beeld te scheppen van de probleemzones en de mogelijke oplossingen.

Calendar