Baby icon

OSTEOPATHIE VOOR BABY'S

Complicaties bij de bevalling uiten zich vaak in ​craniale blokkades​. Denk aan zeer langdurige of zeer snelle bevallingen, navelstrengomstrengeling, geduw op de buik, getrek aan het hoofd, ... Maar ook baby’s die geboren worden in sterrenkijker- of stuitligging, die geen eerste schreeuw laten horen of waarbij een schoudertje blijft steken, kunnen nog lang na de bevalling klachten ondervinden. Deze craniale blokkades verstoren de verdere embryologische uitrijping van het kind, met verschillende soorten klachten tot gevolg. Osteopathie voor baby’s tracht deze blokkades te verhelpen.

Welke klachten behandelt osteopathie voor baby’s?

Craniale blokkades zijn te herkennen aan ‘zachte’ en ‘harde’ indicatoren.
Een nerveus overkomen, slecht zuigen, te veel of te hard huilen, veel braken en reflux zijn zachtere symptomen die kunnen wijzen op een craniale blokkade. Maar ook zichtbare schedelasymmetrie, een scheve stand van de nek, hoofdbonken of hoofdwrijven zijn gekende symptomen.

Op latere leeftijd uiten deze blokkades zich vaak als leerstoornissen, schrijf-, lees-, of spraak-problemen, concentratiestoornissen, gedragsstoornissen, regelmatige oorontstekingen, darmproblemen,

Hoe gaat een babybehandeling in zijn werk?

Eerst en vooral wordt gezocht naar datgene wat het kind uit balans brengt; we voelen waar de blokkades zitten. Onder andere het craniosacrale systeem wordt onderzocht, net zoals de organen en het bewegingsapparaat. De technieken zijn steeds zacht en met respect voor het kind. De uiteindelijke behandeling hangt af van datgene wat in het onderzoek gevonden wordt.

Daarnaast doen gezonde voeding (ook voor de mama die borstvoeding geeft!) wonderen voor een gezonde darmflora en een optimale opname van alle voedingsstoffen. Aanvullend kunnen bloesemremedies (Bach, Californische, Rainforest, ...) en energetische technieken verlichting bieden.

Calendar