Therapies icon

OSTEOPATHIE

Bij welke klachten ga je naar een osteopaat?

Osteopathie behandelt klachten die zich in de grijze zone bevinden. Ze manifesteren zich niet als ziekte maar verstoren het dagdagelijks functioneren. Die verstoringen zien we terugkomen in verschillende vormen: spanningshoofdpijn, spijsverteringsproblemen, rugklachten, slaapproblemen, ... Zowel neurologische, emotionele als energetische problemen zijn vaak op te lossen met een osteopathische behandeling.

  • TMG klachten (kaakklachten)
  • aanhoudende vermoeidheid
  • zwak immuunsysteem
  • zich emotioneel snel uit balans voelen
  • 'vliegende' kwaaltjes

Onze werkwijze

Osteopathie is gestoeld op het principe dat ​alle systemen in ons lichaam verbonden zijn, wat nog een overblijfsel is van onze embryologische ontwikkeling. Ons structureel, biochemisch, neurologisch, emotioneel en energetisch systeem beïnvloeden elkaar, rechtstreeks of onrechtstreeks. Dat heeft als gevolg dat wanneer we met een onevenwicht in een bepaald systeem zitten, ook de andere systemen uit balans zijn.

We werken in onze praktijk daarom op oorzakelijk niveau: we kijken ​waar het onevenwicht vandaan komt ​in plaats van enkel de symptomen te behandelen. Ons team bestaat uit vijf therapeuten met elk hun eigen specialisatie, die elkaar aanvullen en versterken. Door deze holistische aanpak kunnen we elk systeem individueel behandelen waardoor het hele lichaam opnieuw in balans is.

Onze holistische werkwijze in de praktijk

Wanneer bijvoorbeeld een baby geboren wordt met een navelstrengomstrengeling, wordt zijn schedelbasis geblokkeerd. Dat zorgt ervoor dat zijn zenuwstelsel onder stress komt te staan, wat verhindert dat de zenuwen goed tot in de maag en darmen van de baby ontwikkelen. Zenuwimpulsen worden niet goed doorgegeven, waardoor er spijsverteringsproblemen ontstaan. Verder kan de blokkade in de nek ervoor zorgen dat de baby niet kruipt waardoor de neuromotorische ontwikkeling niet volledig kan rijpen. De kans is groot dat deze baby op latere leeftijd meer kans heeft op immuniteitsproblemen, nek- en hoofdklachten en vermoeidheidsproblemen.

Om deze persoon in balans te brengen, moeten we op verschillende niveaus werken. Een holistische aanpak, door middel van een combinatie van aanvullende therapieën, heeft hier meer kans op slagen.