Dry needling icon

SPORTTHERAPIE EN DRY NEEDLING

Wanneer we onze spieren te veel gebruiken, raken ze overbelast. We herkennen zo’n overbelasting aan pijnlijke en verharde plekken (triggerpoints), veroorzaakt doordat de spier constant geactiveerd staat. Dry needling is de therapie die deze pijnpunten behandelt door een droge naald in te brengen bij deze triggerpoints om de spier te deactiveren.

Welke klachten kan sporttherapie en dry needling verhelpen?

Binnen de sport focussen osteopathie en sporttherapie zich vooral op blessurepreventie. Door je als sporter voor het seizoen te laten screenen door een osteopaat, worden verstorende factoren in kaart gebracht en kunnen ze opgelost worden nog voor ze zich uiten als blessure. Zo kan jij optimaal blijven presteren en bewegen, tijdens en buiten het seizoen.

Hoe gaat een dry needlingsessie in zijn werk?

De verharde plekken of triggerpoints worden gelokaliseerd. Een droge acupunctuurnaald wordt ingebracht om de overspannen spier te deactiveren en te ontspannen. Het is een lokale techniek die dient als aanvulling op een osteopathische behandeling. Dry needling verhelpt namelijk het symptoom, waar osteopathie het volledig lichaam onderzoekt om de oorzaak aan te pakken.

Calendar